natuurlijkmooi

Over natuurlijkmooi

 

De artikelen die op deze website staan zijn gemaakt van vilt en vacht en.. stoeltjes. Zoals de ruige vachten van oa. de heide schapen en de leuke stoeltjes uit de jaren \'60 die bekleed zijn met vacht en wol. Voor de producten heeft geen dier dood hoeven te gaan. En dat zit toch veel lekkerder?

 

Er zijn ook een aantal standaard producten, die, ook als het is uitverkocht, toch op bestelling kunnen worden gemaakt., zoals de vachten van de drentse heideschaap. Het vachtvilten is een heel arbeidsintensief proces. De voorbereiding, het vilten, het wassen en het drogen nemen weken in beslag. De levertijd is ca. 4 tot 6 weken.

Het voordeel van de gevilte vachten is oa dat ze wasbaar zijn.De vachten zijn in principe wasbaar op 30* C met een wolwasprogramma en een wolwasmiddel. Maar houd er wel rekening mee dat het veel wassen de vacht op den duur valer en harder maakt.

De opbrengst van de producten is bedoeld voor het instandhouden van de hobby.

Er blijven steeds nieuwe dingen bijkomen


Gebruikte materialen

De stoelen zijn opgeknapt en geschilderd met bijv. kalkverf, alles op waterbasis, waardoor de vachten nog mooier uitkomen.

De vachten die ik gebruik voor de kleden of bekleding worden aan de scheerzijde voorzien van een viltlaag. Tijdens het viltproces wordt druk uitgeoefend op de wol en er wordt water en zeep gebruikt waardoor de wol gaat vilten . Uiteindelijk komt de aangebrachte wol aan de onderkant vast te zitten aan de vacht, waardoor je een stevig kleed krijgt en de bovenkant zijn mooie lokken behoudt. De vacht wordt keer op keer uitgespoeld en tenslotte nog eens gewassen en weer uitgespoeld om zoveel mogelijk de achtergebleven hooitjes te verwijderen, maar bij sommige vachten, zoals de krulletjes vacht zul je,heel diep verstopt tussen de krulletjes nog wat  hooitjes ontdekken. Dit zie je niet en kan ook geen kwaad.


Bekijk de website voor meer informatie

1 - 10 van 10 resultaten

1 - 10 van 10 resultaten

Email inhoud

Beste Jess,

Mijn naam is en ik reageer op uw winkelpagina: natuurlijkmooi

Contact opties

U kunt contact met mij opnemen door een email te sturen naar of door mij te bellen op dit telefoonnummer