Pop-Up Shop deelnemers Blog


Een blog over de verschillende deelnemers van de Pop-Up Shop. Wat is er zo bijzonder aan hun producten? Waar halen zij hun inspiratie vandaan? Allemaal hebben ze een uniek eigen verhaal, en dat maakt het zo bijzonder!

Aan het woord:  Jasper en Johanna Hoogervorst

Mijn onderneming is bijzonder omdat:
Ons idee om een website te starten, begon met een houten strik. Sindsdien is dit uitgegroeid tot wat Little John nu is. Wij hebben 4 unieke modellen strikken, en als enige in Nederland ook een model voor kinderen. De stofjes om de strikken zijn eenvoudig te  verwisselen, daardoor kunt u de strikken naar elke gelegenheid aanpassen. Wij proberen zo veel mogelijk de producten in onze winkel zelf te vervaardigen, zodat we unieke en ecologisch verantwoorde  producten kunnen aanbieden. Wij zijn nog een startende onderneming, nog volop in ontwikkeling, vol leuke ideeen, dus een steeds groeiend aanbod van producten.

Mijn belangrijkste inspiratie bronnen:
Onze passie voor hout. Leuke ideeen op internet zoeken en dat op onze (eigen)wijze aanpassen.

Ons kun je hier vinden:
Website: www.little-john.nl
Twitter: https://twitter.com/Little_John__
Facebook: https://www.facebook.com/pages/Little-John/340558819412878
Pinterest: http://www.pinterest.com/houtenstrik/

Links boven: “Shop” van Little John Rechts boven: Houten strikken € 35,- Links onder: Vogelhuisje van aardewerk op hout € 12,95 Grote houten lampen borden € 54,95 Rechts onder: Houten strikken € 35,- en lampen vanaf €39,95

Aan het woord:  Dilana van K&K Interieur 

Mijn onderneming is bijzonder omdat:
Wij alle meubelen en accessoires zelf ontwerpen en maken, daardoor is elk exemplaar uniek en dus geen massa productie. Dit betekend ook dat bijna elk product in elke gewenste maat kan worden gemaakt. Het hout en de bomen die wij gebruiken komen uit Nederland. K&K is het bedrijf van Chris en Dilana Kuiper (broer en zus)  Onze stijl is te omschrijven als natuurlijk en stoer. Kortom 100% Dutch en 100% Handmade.

Mijn belangrijkste inspiratie bronnen:
Eigenlijk inspireren veel dingen in het dagelijkse leven mij. Ook verschillende materialen waar wij mee werken zijn een inspiratie bron b.v. een mooi stuk gevormd hout. Uiteraard ook tijdschriften en blogs.

Mij kun je hier vinden:
Websites:
http://www.kenkshop.nl/,
http://www.kenkinterieur.nl/,
http://www.boomstamkruk.nl/
Twitter: https://twitter.com/kenkinterieur
Facebook: https://www.facebook.com/KenKMeubelmakerij
Pinterest: http://www.pinterest.com/kenkshop/

Links boven: “Shop” van KenK Rechts boven: Houten huisjes te gebruiken als kandelaar prijzen vanaf € 5,95 Links onder: Opgetapelde diverse houten bankjes prijzen vanaf € 149,- Rechts onder: “shop” van KenK

Aan het woord:  Elly van From Elly with Love

Waarom zijn mijn producten bijzonder?
Ontstijg de massa. Is het niet veel leuker om iets te kopen dat met de hand gemaakt is? Gemaakt met liefde en zorg in eigen atelier? Gewoon Made in Holland? Gemaakt van restanten en ‘waardeloos’ materiaal? Ge-upcycled tot een meerwaarde? Iets om te gebruiken, cadeau te doen of zomaar voor jezelf? En er van te genieten, thuis of op je werk en het gevoel te hebben de grijze massa te ontstijgen? Dat alles maakt mijn onderneming bijzonder.

Mijn belangrijkste inspiratiebron(en):
Inspiratiebronnen komen van de schepping, de belangrijkste zijn: stoffen, kleuren, natuur, andere ontwerpers, bladen, omstandigheden, vondsten, kringloopwinkel enz.

Mij kun je hier vinden:
Website: http://www.fromellywithlove.nl/nl/
Facebook:  https://www.facebook.com/fromellywithlove
Twitter:  https://twitter.com/fromellyhonig

“Because she adds a touch of her inspiration to your every day life, by creating new cool items from leftovers & ‘useless’ things.” Upcycled designs, handmade with love by Elly Honig.

Links boven: 
“Shop” van From Elly with Love Rechts boven: Mooie lamp gemaakt van servies diverse soorten prijzen vanaf € 55,- Links onder: “Shop” van From Elly with Love Rechts onder: “shop” van From Elly with Love.

Aan het woord: Gerda van Koekoek

Waarom zijn mijn producten bijzonder?
Ik moderne borduurpatronen ontwerp die zelfs voor beginners in een paar avonden maken zijn. Ik gebruik veel frisse kleuren in mijn ontwerpen zodat het een vrolijke toon geeft aan je huis. De patronen kun je aan de muur hangen, maar je kunt er ook gebruiksvoorwerpen mee decoreren, zoals de schorten en dienbladen die je in de winkel vindt.
In de Pop Up shop werk ik samen met mijn zusje. Zij is een ster in het vinden van brocante meubels en assecoires voor kinderkamers. Die meubels laten mijn borduurwerk nog beter tot hun recht komen. Samen hebben we ook een aantal nieuwe producten bedacht die we exclusief in de pop up winkel verkopen. Zo hebben we handgemaakte wieglakens, ledikantlakens en speeldoekjes die met snoezige lintjes zijn versierd. Het is een fantastische ervaring om dit samen met m’n zus te kunnen doen.

Mijn belangrijkste inspiratiebron(en):
Ohh.. dat zijn er zoveel :-) … Mijn vele omzwervingen in de wereld inspireerden me om landkaart patronen te maken. Het is zo leuk om eens zonder foto’s te kunnen laten zien waar in de wereld je geweest bent.
Al die fantastische bruiloften waar ik bij mocht zijn inspireerden mij om gepersonaliseerde patronen te maken waarmee je een uniek kado kunt borduren voor een bruidspaar.
In Spanje zag ik muren vol ouderwetse werk tegeltjes (de timmerman, smid etc.). Dat was het begin van een serie met moderne beroepen.
En Amsterdam met al die prachtige huisjes… wat meer moet ik zeggen…

Mij kun je hier vinden:  
Website: www.koekoek.etsy.com
Pinterest: http://www.pinterest.com/studiokoekoek/

Links boven: Enkele voorbeelden van DIY borduurpakketten prijzen vanaf € 15,-  Rechts boven: Vintage wieg € 125,-  Links onder: “Shop” van Koekoek Rechts onder: “shop” van Koekoek.

Aan het woord: Mary van Roozje

Waarom zijn mijn producten bijzonder?
Roozje verkoopt handgemaakte kinderkamer accessoires met een vrolijke en eigenwijze uitstraling. In het assortiment zitten lampenkappen en decoratie artikelen voor de kinderkamer.
Hiervoor gebruik ik vrolijke stoffen in alle kleuren, veelal met stipjes, ruitjes, sterretjes en hartjes in combinatie met zelf ontworpen vilten applicaties. Ook gebruik ik graag bijzonder behang o.a. van studio Ditte, pip studio en Onszelf. Doordat producten handgemaakt zijn in eigen atelier kan ik eenvoudig het ontwerp aanpassen aan de wensen van de klant en zo producten op maat leveren.

Mijn belangrijkste inspiratiebron(en):
Inspiratie haal ik uit heel veel verschillende dingen zoals woonbladen, woonprogramma’s, internet, pinterest,en het grote aanbod aan stoffen, behang en andere creatieve materialen. Ik vind het heerlijk om een hoop mooie spullen en ideeën om me heen te verzamelen en zo te komen tot een nieuw ontwerp. Op mijn site geef ik aan dat je vragen, opmerkingen en wijzigingen in een ontwerp altijd aan me door mag geven. Hierdoor wordt mijn creativiteit telkens weer geprikkeld en is iedere werkweek anders. Ook bezoek ik graag (vak)beurzen op het gebied van creativiteit, wonen en moeder en kind.

Mij kunnen je hier vinden:
Website www.roozje.nl
Mail: info@roozje.nl
Facebook www.facebook.com/roozje.nl
Pinterest: www.pinterest.com/Roozjewebwinkel/
Twitter:  www.twitter.com/_Roozje

Links boven: “Shop” van Roozje Rechts boven: Verschillende kleurrijke papieren DIY beestje € 7,95   Links onder: “Shop” van Roozje Rechts onder: diverse handgemaakte lampenkappen van stof en behang.

Aan het woord: Nicole van StudioBIG

Waarom zijn mijn producten bijzonder?
Studio BIG zelf allerlei accessoires maakt van 100% wolvilt. Meestal dienen de artikelen in het assortiment slechts ter inspiratie voor de klanten die zelf de kleuren en het ontwerp van de kussen, manden, laptop hoezen en telefoonhoesjes bedenken. En alles wordt in overleg met de klant exact op maat gemaakt voor precies die ene kast waarin de vilten manden moeten komen of net dat nieuwste type telefoon waar je nog nergens een echt leuk hoesje voor kan vinden.

Mijn belangrijkste inspiratiebron(en):
zijn mijn oma en moeder die me het handwerk hebben geleerd, maar ook de kik van het verwezenlijken van een idee in je hoofd naar een tastbaar product.. Daarbij leveren de ideeen die klante aanbrengen ook steevast weer tot nieuwe andere ontwerpen; een soort sneeuwbal effect dus. Het wolvilt is in prachtige kleuren te krijgen en met de seizoenen mee is het steeds mogelijk om  alle produkten in mooie trendkleuren te maken.

Mij kunnen je hier vinden:
Website: www.studioBIG.nl,
Twitter: @StudioBIG,
Facebook: www.fb.com/studioBIG,www.pinterest.com/studioBIG.
Volg StudioBIG en je blijft op de hoogte van alle nieuwtjes rondom de kleurrijke produkten van Studio BIG.
 Links boven: “Shop” van StdioBIG Rechts boven: Verschillende kleurrijke telefoonhoezen van 100% wolvilt € 17,50   Links onder: “Shop” van StdioBIG Rechts onder: diverse sleutelhangers in mandje en telefoonhoezen prijzen vanaf: € 12,95.

Aan het woord:  Monique van Puurrr

Waarom zijn mijn producten bijzonder?
De producten van Puurrr. uniek, eigentijds, maar vooral ook stoer zijn. Alle producten worden met de hand gemaakt en zoveel als mogelijk van duurzame en natuurlijke materialen. Met die combinatie als uitgangspunt proberen wij steeds weer vernieuwende producten te ontwikkelen, zoals bijvoorbeeld de nieuwe staande klok met mooie prints en teksten. Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om het product nog persoonlijker te maken d.m.v. een eigen foto. Leuke lifestyle producten voor in en om het huis.

Mijn belangrijkste inspiratiebronnen:
Het dagelijkse leven, tijdschriften, blogs en foto’s.

Mij kun je hier vinden:
www.puurrr.com
www.facebook.com/PUURRR
https://twitter.com/PUURRRbyMonique
www.pinterest.com/moniquebrunt
http://instagram.com/puurrrbymonique


Links boven: Div houten blokken met print of quote prijzen vanaf € 4,-  Rechts boven: grote quoteblokken prijzen vanaf € 15,-  Links onder: Fluorblok “With Love” € 17,50 Rechts onder: Puurrr shop.

Aan het woord: Jantine van Recush

Waarom zijn mijn producten bijzonder?
Omdat ze gemaakt zijn uit materiaal dat in feite afgedankt was. Het is bijzonder om te zien hoe daar toch weer mooie unieke items uit kunnen worden gemaakt. Voor mij persoonlijk is wol het meest bijzonder. Wol van de in nederland levende schapen is men gaan beschouwen als restmateriaal en wordt door boeren voor een heel laag bedrag verkocht aan grote bedrijven die het verschepen naar China. Terwijl het prachtig materiaal is: met de wolproducten van Recush laat ik zien wat voor moois je er mee kunt maken.

Mijn belangrijkste inspiratiebronnen:
Het materiaal zelf. De wol, het tweedehands textiel, de vintage krukjes…ze prikkelen mijn creativiteit en “vragen” om een herbestemming.

Mij kun je hier vinden:
Website: www.recush.com
Facebook: http://facebook.com/recushfloorpillows
Pinterest: http://www.pinterest.com/jantine2012/recush

Links boven: Recush “shop” Rechts boven: Vachtgevilte kussen prijzen v.a. € 19,- Links onder: Rode kussen € 40,- & grijze kussen € 60,- Rechts onder: div. krukjes prijzen vanaf € 40,- , grote ronde poef € 120,-

——————————————————————————————————————–

Aan het woord: Charlotte van Shades of Yesterday

Mijn onderneming is bijzonder omdat:
Ik alle producten zelf ontwerp en haak, wat ieder item uniek maakt. Door middel van nieuwe technieken, kleurcombinaties en het gebruik van ouderwetse haaksteken probeer ik onderscheidend te zijn. Alle items worden op bestelling en met duurzame materialen, zoals textiel en wol, gehaakt. De combinatie van ontwerpen en haken maakt het mogelijk aan specifieke wensen te kunnen voldoen. Geen massaproductie dus, maar een uniek handgemaakt product!

Mijn belangrijkste inspiratiebron(nen):
Zijn de oude haakboeken van mijn ‘Granny’. Als creativiteit erfelijk is dan heb ik het vast van haar! Verder haal ik inspiratie uit alles om mij heen. De kus bijvoorbeeld… dat idee komt van de nautische sleutelhanger van mijn schoonouders. Of kruk hoes Twinkel… een kantkloskleedje wat ik op de stersteek vond lijken.

Mij kun je hier vinden:
website: www.shadesofyesterday.nl
Twitter: www.twitter.com/shdsfystrdy
Facebook: www.facebook.com/shadesofyesterday
Pinterest: www.pinterest.com/shdsfystrdy.
Volg me en je bent als eerste op de hoogte van mijn nieuwste creatieve uitspattingen!

 Links boven: Shades of Yesterday “shop” Rechts boven: Handgehaakte vloerkleden en poef Links onder: Gegehaakte kus, anoniem te versturen prijs vanaf € 6,95 (verschillende kleuren verkrijgbaar) Rechts onder: Shades of Yesterday “Shop”.
——————————————————————————————————————–

Aan het woord: Nathalie van Meesies

Mijn onderneming is bijzonder omdat: 
Ik vintage combineer met het onverwachte. Brand new vintage op zijn max, maar alles met een knipoog! Want ik hou van grapjes in zowel je interieur als in de sieraden die ik maak. Eigenlijk maak ik niets wat ik zelf niet mooi vindt. (waardoor ik mijn allergrootste fan ben van mijn producten en soms veelal in mijn huis verdwijnt) Daarnaast werk ik sinds kort ook met de sociale werkplaats waar gehandicapten prachtige spullen voor Meesie maken, zoals de Takkie hondjes. Een mix dus van vintage en handgemaakte prachtige sieraden en items voor in je interieur.

Mijn belangrijkste inspiratiebron(en):
Zijn vintage spullen die ik tegen kom tijdens mijn thrift shoppen en vooral het buitenland. Of het nou de foto’s zijn van mijn 10 jaar seizoenen werken in het buitenland, vintage spullen halen in Frankrijk of de geuren van een lavendel kippetje die ik maak, alles geeft mijn inspiratie en energie om steeds weer een vernieuwende stijl neer te zetten.

Mij kun je hier vinden:
Website: www.meesie.nl
Mail: info@meesie.nl
Facebook: Meesie
Twitter: nathalie@meesietweets
Instagram: meesiesinstagram


Links boven: Meesie “shop” Rechts boven: Handgemaakte boomstam salontafels vanaf
€ 60,-  Links onder: Gemaakt in een sociale werkplaats, houten honden div. formaten prijzen vanaf € 25,- Rechts onder: Vintage houten bank € 199,-.

——————————————————————————————————————–
Aan het woord: Angela van Emax Domina

Mijn onderneming is bijzonder omdat:
De producten op 2 manieren bijdragen aan een betere wereld: ze zijn allemaal gemaakt van gerecycled materiaal en op een eerlijke manier geproduceerd. Het zijn stuk voor stuk bijzondere producten met liefde gemaakt in India.

Mijn belangrijkste inspiratiebron:
Is de creativiteit en vakmanschap van de handwerklieden in India. Zij weten met weinig middelen en met veel geduld de meest fantastische producten te maken.

Mij kun je hier vinden:
Facebook: http://www.facebook.com/emaxdomina
Twitter: http://www.twitter.com/emax_domina
LinkedIn: http://www.linkedin.com/pub/angela-rooijmans-ketting/2/704/953
Pinterest: http://www.pinterest.com/Emaxdomina/


Links boven: Emax Domina “shop” Rechts boven: Wasmand van krantenpapier € 89,95 Rechts onder: Tas van billboards € 29,95 Links onder: Dozen in verschillende formaten van handgeschept paier prijzen vanaf  € 8,95.

Met hartelijke groeten, Angela.


——————————————————————————————————————–  De spits wordt afgebeten door Jinske van Imakin.

Mijn onderneming is bijzonder omdat:
Alle pakketten met de hand en veel liefde worden samengesteld met de beste materialen. De brei- en haakgarens zijn bijvoorbeeld van 100% wol die heerlijk zacht is en niet kriebelt. Toch zijn de pakketten heel betaalbaar en daardoor ook leuk om cadeau te geven.De instructies hebben (handgetekende) tekeningen en duidelijke uitleg bij elke stap. De pakketten zijn getest op vriendinnetjes die nog niet konden breien/haken. Zij hebben breien en haken geleerd met imakin. De pakketten zijn dus zeer geschikt voor beginners! En als je het dan toch nog een beetje spannend vind om te beginnen: imakin geeft ook workshops!

Mijn belangrijkste inspiratiebron(nen) zijn:
Toonaangevende tijdschriften, blogs, pinterest, tv-series/films en alles om me heen.

Mij kun je hier vinden:
www.imakin-store.com
www.facebook.com/imakinNL
www.pinterest.com/imakin
Diverse markten & evenementen.


Links boven: Imakin “shop” Rechts boven: DIY pakket canvas tas “Cant afford a Birkin” € 12,50 Rechts onder: DIY pakket geoplanter € 10,-  Links onder: Zachte niet kriebelende wol in de mooiste kleuren € 6,- per bol.

Creatieve groet Jinske.

Reacties zijn gesloten.