Metdehand maakt…

slingerNa een druk en raar weekend zit ik op mijn bank. De Sint is aangekomen en de aanslagen in Parijs proberen we te verwerken. Ik merk dat ik zin heb om iets te haken. Niet iets groots of heel bijzonder, maar een instant blijmaker.
Mijn moeder zegt altijd; “Het leven is een feestje, je moet alleen zelf je slingers ophangen!” Ik besluit een slingertje te maken.

Metdehand maakt | Granny Square slinger

Wat heb je nodig?
– Zpagetti
– Zilver garen
– Haaknaald 10.0 mm
– Haaknaald 2.00 mm
– Schaar
– Stopnaald

Voor de slinger haakte ik 4 simpele kleine Granny Squares. Dit patroon is het makkelijkste patroon, vooral als je maar met 1 kleur werkt. Er zijn vele patronen bekend, maak het zo gek en bont als je wil!

Zo haak je een simple Granny Square

Begin met het haken van een ring. Haak 4 losse en sluit de ring met een halve vaste.

Haak nu 3 losse, deze 3 losse tellen voor het eerste stokje. Haak nu 2 stokjes in de ring. Haak dan 2 losse. Dit is 1 kluster. Haak 4 klusters in totaal. Heraal deze stap nog 3 keer.

Sluit het vierkant met een halve vaste bovenste van de 3 losse. Hecht af of haak door…

Nu heb je al 1 kleine Granny Square! Verder haken gaat exact als hierboven beschreven, alleen het vierkant is nu groter.

Haak 3 lossen (deze tellen weer als 1 stokje) en vervolgens 2 stokjes in de grote open hoek van de vorige toer.¬†Haak 1 losse en haak in de hoek weer 3 stokjes, 2 lossen en 3 stokjes. zo ga je maar door en door…

Voor de sier haakte ik er een lief zilveren randje omheen. Je kan hiervoor uiteraard elke kleur garen gebruiken, goud staat ook heel feestelijk! Met de feestdagen is het verschiet is een beetje sparkle wel leuk.

Metdehand maakt | Granny Square slinger

Heel veel haakplezier! En vergeet de slinger niet op te hangen!

~ Henriette Klein, Metdehand.nl

Reacties zijn gesloten.