Creatief met…Especial & More

especial and more bannerHet verhaal van Janny, die samen met haar dochter Tessa Especial & More runt.

Over Janny
Mijn hele leven ben ik al creatief bezig. Al jong ontwierp ik Barbiekleren en naaide die zelf op de naaimachine bij mijn tante. Later kwamen daar de hobby’s breien en haken bij. Toen dat “uit” raakte, stopte ik er mee, net als (bijna) iedereen. Nu begrijp ik eigenlijk niet waarom ik er ooit mee gestopt ben!

Ik ging niet stil zitten, maar ging met iemand samen creatieve (groen) workshops geven. Heel erg leuk om te doen, maar na een aantal jaren zijn we daar om persoonlijke redenen mee gestopt.

Especial-at-homeEspecial & More
In 2010 kwam Tessa met het idee om creatieve workshops voor kinderen te gaan geven en bedacht daarvoor unieke knutselpakketten, die ook heel geschikt zijn voor kinderfeestjes thuis. Bij mij begon het ook gelijk weer te kriebelen en samen hebben we toen in 2011 een webwinkel geopend.

Op dit moment is Tessa wat minder actief, want ze is nog (half) met ouderschapsverlof. Daarom nu even geen kinderworkshops. Ze maakt nog wel steeds de geboortecadeaus (met het geboortekaartje als uitgangspunt). Zelfs tijdens de weeën was ze nog bezig met een geboortekistje! Zij is ook degene die houten bomen voor de kinderkamer decoreert.

Wanneer het precies gebeurde weet ik niet meer, maar opeens was ik, naast mijn activiteiten voor de webwinkel, weer volop aan het haken! Inmiddels houd ik me voornamelijk bezig met het maken van unieke haakpatronen en ben ik druk met het schrijven van een (haak)boek.

Daarnaast maak ik samen met Irma (schoondochter) knuffels: Issemijn (mijn ontwerp) en Boeps (ontwerp Irma). De knuffels worden getest door kleinzoon Christian. Man en zoon maken producten van sloophout o.a. kisten. De hele familie is dus graag creatief bezig.

especial and more foto 1 especial and more foto 2

Inspiratie
Mijn inspiratie haal ik echt overal vandaan. Soms zie of lees ik iets en krijg daarbij meteen een idee.

Toekomst
Ik heb nog heel veel ideeën voor de toekomst, die ik het liefst gisteren of vandaag had uitgevoerd, maar die toch doorschuiven naar morgen (of overmorgen) want helaas heb ik veel meer ideeën dan tijd!

Especial & More online
WebsiteFacebook, Twitter

Reacties zijn gesloten.